Veel ouders werken allebei tegenwoordig, waardoor je al snel opvang nodig hebt voor jouw kindje(s). Een optie is hierbij het kinderdagverblijf. Om je een indruk te geven van hoe een dagje op het kinderdagverblijf eruit ziet, heb ik Lisette, eigenaresse van Kids & Zoo, hierover een stukje geschreven.

Opstart op het kinderdagverblijf

Ons kinderdagverblijf is geopend van 6.30 uur tot 19.00 uur en is flexibel qua tijd. De meeste kinderen worden tussen 6.30 uur en 9.00 uur gebracht door hun papa en/of mama. Kinderen worden altijd hartelijk ontvangen door de leidsters die ze goed kennen. Er wordt gevraagd of er bijzonderheden zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Kinderen kunnen eerst vrij spelen met elkaar. Er worden verhaaltjes gelezen, gezongen, gepuzzeld en nog veel meer.

Om 9:30 is het tijd voor fruit eten met elkaar. Dit gebeurd aan een grote tafel waar iedereen gezellig aan kan zitten. Er worden dan liedjes gezongen. En er wordt gekeken wie er allemaal zijn die dag. Kinderen leren de dagen van de week. En worden gestimuleerd om elkaar goedemorgen te wensen door het zingen van een liedje: ‘Goedemorgen,… blij jou weer te zien! Wie zit er naast jou? Weet je dat misschien?’. Als het fruit en drinken op is worden er kinderen verschoond. Ook gaan er een paar kinderen op bed. De andere kinderen gaan buiten spelen, wandelen, knutselen of een andere activiteit doen.

De middag op het kinderdagverblijf

Bij ons is het om 11:30 tijd om een broodje te eten. De handjes worden weer gewassen (dit gebeurd voor elk eet- en drink moment) en er wordt weer een liedje gezongen. ‘Smakelijk eten, smakelijk drinken, hap hap hap..slok slok slok. Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken! Eet maar op, drink maar op!. Of: ‘knor knor knor..wat hoor ik in mijn buik? Mijn buikje vraagt om een boterham, melk of fruit!’

Als ze klaar zijn met eten gaan er weer kinderen naar bed, die tussen de middag nog even moeten slapen. Eerst worden ze weer verschoond en gaan er kinderen naar de wc. Soms liggen alle kinderen op bed en soms blijven er een paar kinderen wakker. De kinderen die wakker blijven doen weer een activiteit of mogen vrij (buiten) spelen. Ondertussen wordt er standaard elk half uur/3 kwartier bij de kinderen gekeken die liggen te slapen. Alles is in één ruimte (slaapkamers aangrenzend aan de verschoonruimte). De leidsters zijn overal snel bij als een kindje weer wakker is of moeite heeft om in slaap te komen.

Om ongeveer 14:30 worden er weer kinderen uit bed gehaald, worden ze verschoond of kunnen er kinderen naar de wc. Er zijn vaste verschoon momenten. Uiteraard worden kinderen tussendoor vaak gecontroleerd of hun luier vol is. Als iedereen weer wakker is en aan tafel zit krijgen ze een crackertje met wat drinken en een koekje. Daarna is er weer ruimte om te spelen en worden aan het eind van de middag de eerste kinderen weer opgehaald.

Over Kids & Zoo

Kids & Zoo logoKids & Zoo is zowel een kinderopvang als BSO uit Emmen. Zij bieden opvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Hun visie is dat kinderen begeleid worden in een gezellige, huiselijke en leerzame omgeving. Structuur en kinderen de ruimte geven om zelfstandig te worden en zelf te ontdekken vinden ze belangrijk. Verder hanteren ze een pedagogisch beleid. En heeft hun opvang een ruime binnenspeelplaats voor speelplezier op regenachtige dagen.

Nieuwsgierig naar de activiteiten op een kinderdagverblijf? Binnenkort volgt er nog een blog hierover. Ook zullen we een stukje schrijven over de buitenschoolse opvang (BSO). Vond je dit blog nou leuk? Beoordeel het hieronder met sterren!

Een dagje op het kinderdagverblijf
3.4Totale score
Waardering gebruiker: (31 Stemmen)

Over de auteur

Lisette Geertsema-Witvoet

Getrouwd met Martijn Geertsema. Eigenaresse van kinderopvang en BSO Kids&Zoo in Emmen (Drenthe) samen met Miriam Jalving, goede collega en vriendin. Sinds december 2014 samen een eigen kinderopvang begonnen. Een droom die is uitgekomen! Binnen 2 jaar uitgeroeid naar 4 groepen vol blije kinderen! De eigenschap die bij de naam Lisette hoort: heeft een enorme wil iets te bereiken. Houdt de dingen graag simpel. Dit klopt precies! Als ik iets wil zet ik me daar voor de volle 100% voor in, eerlijkheid en betrouwbaar staan hoog in het vaandel bij mij, verbaal sterk, vrolijk, gevoelig (emotioneel hoogbegaafd), direct, eigen mening, houdt veel van dieren, gestructureerd en een tikkeltje eigenwijs. Zoals mijn man kan zeggen: een dondersteen! Houdt zo van kinderen omdat ze zo eerlijk zijn en je niet voor de gek houden. Ze mogen je of ze mogen je niet. Grote hobby: paardrijden Geloof in je zelf en denk vooruit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.