Te koud of te nat om buiten te spelen? Wat is er dan leuker om samen met je kind lekker te gaan knutselen? De leukste knutselideeën voor Sinterklaas lees je in dit artikel, pret gegarandeerd!

Allereerst wil ik wel benadrukken dat ik met deze knutselideeën niemand wil beledigen. Ik heb zelf een Surinaamse man en half Surinaams zoontje en wij zien zwart piet zelf niet als discriminatie. Maar ik kan me voorstellen dat rondom de pietendiscussie er mensen zijn die dit we zo zien. De meeste knutselideeën zijn dan ook goed te maken met regenboogpietjes bijvoorbeeld. Ook heb ik deze knutselideeën niet zelf gemaakt, maar som ik hier leuke ideeën op van het internet en geef ik hierbij tips om het nog makkelijker of leuker te maken. Ik hoop hierbij voldoende inspiratie te hebben gegeven voor een leuke sinterknutselmiddag!

Papertoys Sinterklaas

Papertoys SinterklaasWanneer je niet zo creatief bent maar wel leuke sint versiering wilt in huis kun je deze Papertoys uitprinten van Studio Momoki. Print > knip > schuif > en klaar!

Uiteraard kun je dit wel leuker maken door te printen op fotopapier (extra glans) en het gebruik van een mooi (gouden) lintje. Zo kun je jouw sint en pietjes overal ophangen. Wanneer je watten in huis hebt kun je de baard van sint nog wat wolliger maken en met echte veren kun je de pietenmutjes nog leuker versieren.

Pietjes op een stokje

Pietjes op een stokjeMiss Murphy maakte deze leuke pietjes van gekleurd papier, satéstokjes, wiebel oogjes, gekleurde veren, kant en een beetje lijm/plakband. Ze maakte gebruik van spullen in huis voor de juiste vormen en heeft ook zelf vormen uitgeknipt. Vrij simpel als je het mij vraagt, wanneer je maar een beetje creatief bent. Maar het resultaat is meer dan leuk!

Tip: Geen kant in huis? Dan kun je ook servetroosjes maken en daar een stukje van gebruiken en die op het pietje lijmen. Benieuwd hoe dit moet? EnirelyNails heeft hier een handige uitleg over op haar blog.

Hand versieren in Sinterklaas thema

Versier je hand in Sinterklaas themaVoor de wat oudere kindjes is het super leuk om je eigen hand te versieren in Sinterklaas thema. Je hebt hier weinig voor nodig, enkel een wit papier, een gekleurd papier, kleurtjes, schaar en wat lijm. Laat je kindje zijn of haar hand omtrekken en knip deze uit. Dan begint het versieren van de hand met alles wat maar met Sinterklaas te maken heeft. Laat de fantasie de vrije loop gaan. Daarna plak je de hand op een gekleurd papier. Zet er nog even je naam op en klaar is je prachtige sinterklaasknutselwerk! Een voorbeeld hiervan vond ik op Pinterest.

Versier je eigen zak-van-sinterklaas

Versier je zak-van-sinterklaasWanneer je heel creatief bent en handig bent met vilt, althans dat denk ik. Kun je ook je eigen zak-van-sinterklaas versieren. Dit vond ik op Pinterest en is afkomstig van Tante Jannie, echter is zij gestopt met bloggen. Ik mag hopen dat je dit gewoon met lijm en een schaar kunt maken, want het is wel een heel leuk idee. Het is alleen wel een stuk moeilijker dan de ideeën hierboven om te maken. Maar dan heb je wel een hele leuke zak van Sinterklaas.

Andere ideeën zijn om samen met je kind een jutezak te beschilderen. Dat is een stuk eenvoudiger en kan ook heel leuk zijn. Je kunt ook allerlei sjablonen vinden voor een tekst zodat je er bijvoorbeeld op kunt zetten “De zak van familie…..”. Kijk snel op Pinterest voor nog meer leuke Jute zak versier ideeën in Sinterklaas thema.


Vond je dit blog nou leuk? Beoordeel het hieronder met sterren. Heb je zelf nog leuke knutselideeën en wil je deze graag delen op MoederMagazine.nl? Neem dan contact met ons op en wordt gastblogger!

De leukste knutselideeën voor Sinterklaas
4.8Totale score
Waardering gebruiker: (2 Stemmen)

Over de auteur

Nicole
Redacteur
Google+

Moeder van Jayce (2014) & Djaro (2018), eigenaar van MoederMagazine.nl, Online Marketeer, (gast)blogger Online Marketing, sportfanaat, doener, vindingrijk, spontaan, enthousiast en sportief. Verder ben ik voorstander van een zo natuurlijk mogelijke opvoeding en pure voeding. Naast dat ik in het weekend (samen met mijn vriend) en avond actief ben met onze zoontjes breng ik ook veel tijd door met vrienden en familie. Ook ga ik zo af en toe een avondje uit en sport ik 2-3x per week. Slapen doe ik veel te weinig, maar ik probeer wel het beste uit alle werelden te halen. Alles met de beste bedoelingen, eerlijk en vol positiviteit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.