Met de Typecursus van Typetuin leert je kind in 14 weken spelenderwijs snel en blind typen. Er zijn 3 soorten cursussen beschikbaar, namelijk Online, Online met begeleiding of Klassikaal. De typecursussen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook kunnen kinderen met dyslexie deze cursus volgen. Noeshka (9 jaar) test voor MoederMagazine.nl de Online typecursus voor kinderen uit. Benieuwd? Lees dan snel deze review.

Ervaring met Typetuin

Nadat ik Noeshka voor deze cursus had opgegeven kregen we gelijk een nette bevestiging per mail. Daarnaast per post ook nog een leuke welkomstbrief met een vrolijke typecover cadeau. Erg leuk! De Typetuin ziet eruit als een adventure game, kleurrijk en voorzien van een vrolijke melodie. Je hebt meerdere levels die je kunt behalen door het spelen van kleine typegames. Deze zijn aangepast aan jouw niveau, dus als je heel goed bent wordt het ook steeds moeilijker. Je kunt via je rapportkaart zien hoe goed je het hebt gedaan en ook je beste en slechtst gemaakte opgaven plus je reactietijd. Dit kun je ook met je vrienden delen via Facebook of Twitter. Zo heb je ook nog eens een challenge onder je vrienden. Met ieder level dat je behaald verdien je munten waarmee je in de prijzenkast een vaantje, medailles en een gouden sleutel kunt kopen. En als je veel oefent blijft de tuin ook in bloei en zie je steeds grotere planten verschijnen. Noeshka oefent iedere dag uit school een kwartiertje en vaak nog even na het avondeten. Over een paar weken mag Noeshka het proefexamen doen. Noeshka moet nog wel even oefenen om het juiste niveau te behalen, maar het schiet al op en de tuin groeit voorspoedig.

Noeshka: “Ik vind de Typetuin erg leuk! Ik leer nu goed typen, maar heb niet het idee dat ik aan het leren ben. Het is net een computerspelletje”.

Over Typetuin

Typetuin logo
Typetuin is onderdeel van de Succes Society en heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het geven van klassikale typecursussen op de basisschool, middelbare school en speciaal onderwijs. Daarnaast verzorgen ze online cursussen.

Doordat ze een adaptieve leermethode hebben waardoor de niveaus telkens aangepast worden aan het niveau van de cursist, wordt de typecursus ook echt afgemaakt. Door deze aanpak hebben ze een slagingspercentage van 97%.

Beoordeling Online Typecursus voor Kinderen

Met Typetuin blijf je uitgedaagd doordat de oefeningen zich automatisch aanpassen aan het niveau van jouw kind. De instructies zijn erg uitgebreid en met behulp van de instructiefilmpjes kun je ook gelijk de juiste computerhouding aanleren. De cursus is erg speels door het gebruik van de vrolijke kleuren en het game-element en uitgebreid. Er is voldoende te leren en te doen, daardoor raak je niet snel verveeld. Zoals bij alle goede typecursussen het geval is kun je ook bij deze cursus niet de backspace-knop gebruiken. Dit kan soms wel frustrerend zijn, maar zo leer je het wel beter. De cursus is overigens niet geschikt voor gebruik op de smartphone, want je hebt een toetsenbord nodig. Je zult dus een computer of laptop moeten gebruiken.

De Online cursus kost 85 euro. Wanneer je kiest voor deze cursus met begeleiding van een typedocent dan kost de cursus 120 euro, maar dan krijg je wel intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht. Momenteel krijg je er ook een gratis Typecover bij. Deze leg je over je toetsenbord en helpt kinderen om te leren typen.

Wij van MoederMagazine.nl vinden de Online Typecursus voor Kinderen een goede cursus waarbij je zelf je tijd kunt indelen. De prijs-kwaliteit is prima en de cursus is door onze testpersoon ook goed beoordeeld. We geven deze cursus daarom 4,5 sterren.

SterrenSterrenSterrenSterrenhalve ster

Benieuwd naar de Typetuin? Bezoek Typetuin!

Review: Online Typecursus voor Kinderen
4.3Totale score
Waardering gebruiker: (9 Stemmen)

Over de auteur

Nicole
Redacteur
Google+

Moeder van Jayce (2014) & Djaro (2018), eigenaar van MoederMagazine.nl, Online Marketeer, (gast)blogger Online Marketing, sportfanaat, doener, vindingrijk, spontaan, enthousiast en sportief. Verder ben ik voorstander van een zo natuurlijk mogelijke opvoeding en pure voeding. Naast dat ik in het weekend (samen met mijn vriend) en avond actief ben met onze zoontjes breng ik ook veel tijd door met vrienden en familie. Ook ga ik zo af en toe een avondje uit en sport ik 2-3x per week. Slapen doe ik veel te weinig, maar ik probeer wel het beste uit alle werelden te halen. Alles met de beste bedoelingen, eerlijk en vol positiviteit!

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.