In deze koude periode is het heerlijk om lekker warme soep te eten. Daarom dit verrassende recept pompoensoep met Kerrie. Dit gerecht duurt wel wat langer. Wat handig is bij soep dat je het moet laten koken. Dus tussendoor heb je nog genoeg tijd om andere dingen te doen. Daarna kun je samen met je gezin heerlijk smullen van deze gezonde, lekkere soep!

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4

Ingredienten Pompoensoep met Kerrie

  • 2 liter water
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote witte uien
  • 1 kg pompoen
  • 2 grote aardappels
  • 4 bouillonblokjes (kip of groente)
  • 2 eetlepels kerrie (massala kan ook)
  • Verse peterselie
  • Komijnzaad
  • Milde paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Kookroom (of kokosroom)

Bereidingswijze Pompoensoep met Kerrie

  1. Schil de pompoen en snijdt deze in stukken. Let erop dat je een pompoen koopt waarbij de schil al wat zachter is. Lukt het schillen niet? Dan kun je de pompoen in zijn geheel in water koken zodat de schil zacht wordt. Je kunt ook voorgesneden pompoen kopen in blokjes (bijv. Ekoplaza). Schil aardappels en snijdt ze in kleine stukken;
  2. Snijdt de uien en de knoflook fijn en leg deze klaar in een schaaltje;
  3. Hak de peterselie fijn of leg wat peterselie uit de diepvries klaar op een apart bordje;
  4. Pak een grote pan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak daarin de ui en knoflook lekker aan tot ze glazig worden en voeg 2 eetlepels kerrie toe en bak dit iets aan tot de geur zich begint te verspreiden. Mocht dit aanbakken voeg iets water toe;
  5. Voeg nu de 2 liter water toe samen met de 4 (kip)bouillonblokjes en wacht tot dit begint te pruttelen en de bouillionblokjes zijn opgelost;
  6. Doe de aardappels en de pompoen in de pan (pas op met je kleren met de kerrie) en laat dit koken tot het zacht begint te worden;
  7. Voeg ondertussen langzaam de kruiden toe (peper en zout pas later);
  8. Wanneer de aardappels en pompoen gaar zijn (je kunt er dan doorheen prikken) dan pak je een blender en maak je de soep zo fijn mogelijk;
  9. Proef hoe de soep smaakt en bepaal of er nog kruiden bij moeten en voeg evt. zwarte peper en zout toe;
  10. Garneer de soep met verse peterselie en een scheutje kookroom of kokosroom naar smaak. Dit laatste kan ook weggelaten worden. De room maakt de soep net iets zachter en romiger en wanneer je voor kokosroom kiest geeft dit een exotische twist.

Tip: Probeer de soep eens met crackers met pompoenpitten. Bijv. De graanschuur Desemcrackers met pompoenpitten €1,99 (AH) of maak zelf (spelt)crackers met pompoenpitten.

Heb je de soep geproefd? Beoordeel dan dit blog met 1 t/m 5 sterren of laat een reactie achter. Mocht je nog andere tips hebben voor het maken van deze soep, dan horen we dit graag!

Recept: Pompoensoep met Kerrie
4.8Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)

Over de auteur

Nicole
Redacteur
Google+

Moeder van Jayce (2014) & Djaro (2018), eigenaar van MoederMagazine.nl, Online Marketeer, (gast)blogger Online Marketing, sportfanaat, doener, vindingrijk, spontaan, enthousiast en sportief. Verder ben ik voorstander van een zo natuurlijk mogelijke opvoeding en pure voeding. Naast dat ik in het weekend (samen met mijn vriend) en avond actief ben met onze zoontjes breng ik ook veel tijd door met vrienden en familie. Ook ga ik zo af en toe een avondje uit en sport ik 2-3x per week. Slapen doe ik veel te weinig, maar ik probeer wel het beste uit alle werelden te halen. Alles met de beste bedoelingen, eerlijk en vol positiviteit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.