Regelmatig vragen mensen mij hoe ik het allemaal doe. (Bijna) Fulltime werken en dan ook nog voor een kind zorgen. En dan nog regelmatig sporten en gezond eten en er representatief (proberen) uitzien. En zelfs af en toe wat leuks doen met vriendinnen. Meestal gaat mij dit vrij goed af, maar ook ik heb dagen waarop het even niet loopt zoals ik wil. Vandaag was dus zo’n dag…

Een “georganiseerde” ochtend

Het is niet dat ik een alleenstaande moeder ben. Dat scheelt alweer een heleboel. Mijn partner helpt ook mee, maar als moeder komt er toch altijd nét wat meer op je af. Vandaag zou ik tot 14:00 op kantoor werken en dan richting Amsterdam naar een event. Ik was netjes om 07:00 opgestaan, mijn havermout alvast klaargemaakt en een flesje melk gemaakt voor de kleine. Even rustig mijn koffie drinken. Alvast de kleine klaarmaken voor de peuterspeelzaal. Toen zelf snel onder de douche terwijl de kleine lekker in zijn kamer zat te spelen. Snel even aankleden (colbertje, blousje, nette broek). Alles volgens schema. Alleen nog ontbijten.

En toen liep het net even anders..

Althans dat dacht ik. En ja hoor, de kleine man had gepoept en hoe. Het zat echt tot bovenaan zijn rug. Dus de kleine weer schoongemaakt, uitgekleed onder de douche, ingesmeerd en vervolgens wil ik een pamper aan doen. Denk je alles gehad te hebben en ja hoor, meneertje plast vol van zich af. Kleine weer nat, mama nat. En we gaan weer opnieuw, again.

Op dat moment ben ik ook geen “perfecte” mama meer. Op de klok kijkend 08:25 denk ik “Shit, heb straks ook nog een meeting. En we moeten nog eten en op tijd naar school”. Terwijl ik alles probeer te regelen is de kleine alweer vrolijk rond aan het rennen in huis en heeft bedacht om pakkertje te spelen en raak ik ongeduldig. Ondertussen snel een boterham voor hem gesmeerd en terwijl hij dit op eet veter ik zijn nieuwe schoenen dicht. Snel het jasje aan (maar waar is zijn sjaal?). Het kommetje havermout maar even in folie in de tas (die eet ik later wel op). Snel alle tassen in de auto laden en op naar school. 08:55 nét op tijd op school (maar veel te laat voor werk). Plus ik kon me zo ook echt niet vertonen, mijn haar was letterlijk ontploft.

Gelukkig heb ik een werkgever die flexibel is en mocht ik lekker thuis werken. En vanuit daar richting het event. Mijn meeting kon ik gelukkig ook verplaatsen. Zo kon ik in alle rust mezelf thuis weer fatsoeneren en alles opruimen (was draaien). Maar het was eventjes stress vanmorgen. Soms ben ik dan wel jaloers op de “schoolplein” mama’s… Maar nu ik weer thuis op de bank zit en aan het einde ben van het schrijven van dit blog. Kijk ik vol inspiratie terug op een heel gaaf event. Morgen weer een “perfecte” dag 🙂

Vond je dit blog nou leuk? Waardeer het hieronder met een comment en/of sterren. Meer lezen? Blijf up-to-date via Facebook, Pinterest, Twitter, Google+ of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Fotografie: Laura Nieuwenhuis Fotografie

Een dag uit het leven van een fulltime werkende moeder
3.7Totale score
Waardering gebruiker: (5 Stemmen)

Over de auteur

Nicole
Redacteur
Google+

Moeder van Jayce (2014) & Djaro (2018), eigenaar van MoederMagazine.nl, Online Marketeer, (gast)blogger Online Marketing, sportfanaat, doener, vindingrijk, spontaan, enthousiast en sportief. Verder ben ik voorstander van een zo natuurlijk mogelijke opvoeding en pure voeding. Naast dat ik in het weekend (samen met mijn vriend) en avond actief ben met onze zoontjes breng ik ook veel tijd door met vrienden en familie. Ook ga ik zo af en toe een avondje uit en sport ik 2-3x per week. Slapen doe ik veel te weinig, maar ik probeer wel het beste uit alle werelden te halen. Alles met de beste bedoelingen, eerlijk en vol positiviteit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.