En toen kwam het besef. Ik zal nooit meer moeder worden, niet in deze relatie althans. Een pijnlijk moment voor mij, waarin ik mijn droom om moeder te worden van twee kinderen en geen broertje of zusje voor onze kleine man, moet opgeven.

Had ik het eigenlijk niet zien aankomen? Ja misschien wel, maar ik wilde het niet onder ogen komen. Het zal vast wel loslopen allemaal of ik raak per ongeluk zwanger en dan is het allemaal prima.

De waarheid is dat mijn man en ik sinds de bevalling enorm uit elkaar gegroeid zijn. Al was het in de jaren voorheen ook vaak geen koek en ei en zijn we diverse keren uit elkaar gegaan. We hebben niet verrassend dan ook een hele andere opvatting over het ouderschap. En daarbij helpt het ook niet mee dat onze ouders oppassen en het ook lekker op hun eigen manier willen doen. Hierover hebben we dan ook veel woorden gehad.

Bij een tweede kind zal de sfeer in huis dan nog grimmiger worden. Misschien is het dan ook maar beter zo. Diep in mijn hart wil ik het liefst dat alles goed komt dat we samen blijven en een mooi gezinnetje hebben samen. Alleen ik moet reëel blijven, dit zal nooit gebeuren. Ook is uit elkaar gaan geen optie doordat we een huis hebben gekocht dat erg in waarde is gedaald. Een nieuwe start zit er gewoon niet in.

Hoe moet het dan verder? Ik heb geen idee. Maar we moeten aan de kleine denken die we hebben en zijn leven zo goed mogelijk laten verlopen. Maar één ding weet ik zeker, we kunnen alles op Marktplaats verkopen. Ik zal nooit meer moeder worden. Althans niet in dit leven…

Dit beseft te hebben geef ik mijn sweet little angel nog gauw een dikke zoen en een stevige hug. Gelukkig ben ik al jouw moeder.

Ik zal nooit meer moeder worden
3.2Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)

Over de auteur

Mama Lien

Lien (27), optimistisch, vrolijk, spontaan en werkzaam als dierenartsassistente. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen. Samen met mijn man Reinier (33) hebben we een zoontje Sem (3). Mijn lievelingseten is spaghetti en ik vind het heerlijk om van mij af te schrijven. Op MoederMagazine.nl lees je blogs die rechtstreeks uit mijn hart komen. Puur & vol emoties.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.