En daar vloog de tijd. Ons schattige mannetje transformeerde van een lief klein prinsje in een klein ondeugend draakje: oftewel de peuterpuberteit!

Draakjes noem ik ze weleens. Peuters zijn kleine boefjes die glimlachend toch doen wat je net verboden hebt. Of die ’s nachts je nachtrust komen verstoren en de dag erna zelf niet uit bed willen. “Nee mama, niet wakker worden nog even slapen”. Die in een openbare ruimte opeens moord en brand schreeuwen omdat ze hun zin niet krijgen. En waar je met liefde een boterham met pindakaas voor smeert en ze daarna toch jam willen.

Afgelopen nachten waren voor ons ook drama. Er schijnt een fase te zijn waarbij peuters telkens uit bed komen. Dit kan een medische oorzaak hebben, maar onze kleine vind het veel te leuk om erbij te zijn. Lekker met auto’s spelen en samen met papa en mama te slapen. Tot voor kort sliep hij nog vanaf halverwege de nacht bij ons. Maar dit werkt niet meer nu hij groter is en je letterlijk uit bed trapt zodat hij meer ruimte heeft. Vandaar stoppen we hem terug in zijn eigen bedje, wat een hele tijd aardig goed ging en dus nu zorgt voor verstoorde nachten.

Wat zou het makkelijk zijn als..

Ik weet nog goed dat ik in de babytijd wenste dat onze kleine uk een jaar of 2 was. Dat leek me toch zoveel makkelijker. Dan kon hij tenminste duidelijk maken wat hij bedoelt. Oftewel zeggen “Nee, ik hier zitten”, “Nee mama, niet doen”. Of heel schattig zeggen wanneer ik vraag of hij een volle pamper heeft zeggen: “Nee, valt wel mee hoor mama. Ik wil verder spelen”.

Wat verlang ik soms terug naar die tijd toen de kleine de halve dag sliep als een prinsje. Niet moeilijk deed met aankleden, pampers verwisselen etc. Dat was een stuk makkelijker.

Toch smelt ik helemaal weg als hij zegt “hou van jou mama” en “welterusten mama, doeidoei”. En alle nieuwe dingen die hij nu weet en ontdekt. Alles wat hij verteld over dingen die hij heeft gedaan en ziet. Hoe onbelangrijk het ook klinkt, ik vind alles van hem belangrijk.
Mijn draakje is voor mij een prinsje.

Vond je dit blog nou leuk? Laat hieronder een reactie achter en beoordeel het met sterren! Volg ons ook via Instagram, Facebook, Twitter, Google+, Nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Van prinsje tot draakje
4.8Totale score
Waardering gebruiker: (2 Stemmen)

Over de auteur

Nicole
Redacteur
Google+

Moeder van Jayce (2014) & Djaro (2018), eigenaar van MoederMagazine.nl, Online Marketeer, (gast)blogger Online Marketing, sportfanaat, doener, vindingrijk, spontaan, enthousiast en sportief. Verder ben ik voorstander van een zo natuurlijk mogelijke opvoeding en pure voeding. Naast dat ik in het weekend (samen met mijn vriend) en avond actief ben met onze zoontjes breng ik ook veel tijd door met vrienden en familie. Ook ga ik zo af en toe een avondje uit en sport ik 2-3x per week. Slapen doe ik veel te weinig, maar ik probeer wel het beste uit alle werelden te halen. Alles met de beste bedoelingen, eerlijk en vol positiviteit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.