Voor de 2e verjaardag van onze zoon hebben we de Toet Toet Garage gekregen van het speelgoedmerk VTech. Hij had al het Toet Toet Vliegveld, Toet Toet Auto’s Auto Ambulance, Toet Toet Baby auto’s straat uitbreidingsset, Toet Toet Auto’s Lanceerbaan en een heleboel Toet Toet Auto’s om mee te spelen. Alles van Toet Toet kun je ook aan elkaar verbinden, zo heb je al snel een kamer vol met wegen en auto’s. Nu kan hij zijn (race)auto’s eindelijk “parkeren” in zijn eigen garage en bovendien heeft hij nog een mooie auto erbij!

Het monteren van de Toet Toet Garage

Alleen het uitpakken van de Toet Toet Garage is al een feest. Overigens geldt dit voor alle speelsets van Toet Toet Auto’s. Alle onderdelen zijn makkelijk in elkaar te zetten en onze kleine man was door het dolle heen toen zijn garage eenmaal stond. Enig minpuntje aan de Garage is het monteren van de gele stop in de lift, dit gaat wel wat moeizaam, maar uiteindelijk past alles weer op elkaar. Deze stop voorkomt overigens dat je kleine in zijn of haar enthousiasme de lift niet kapotmaakt en wanneer je de lift naar boven draait tot de stop wordt je auto automatisch uit de lift gezet om verder te rijden. Ook hier is goed over nagedacht. Bij het monteren lijkt de poot onder de oranje bocht niet lang genoeg. Ik krijg de boel helaas niet helemaal stevig, maar zolang de kleine man niet met zijn gewicht hierop gaat leunen blijft alles staan, ook als hij de poot eronderuit haalt. Toen moest mama de stickertjes pakken. En ja hoor af en toe zat mama in de weg en werd de kleine man heel ongeduldig. Een wat ouder kindje zou het samen met mama of papa kunnen plakken, wat ook weer een ruim kwartier voorpret geeft.

Ervaring met de Toet Toet Garage speelset

Super leuk aan deze speelset is dat je maar liefst 9 magische sensoren hebt. Wanneer je over één van deze sensoren rijdt met je Toet Toet auto (deze moet dan wel aan staan) dan worden vrolijke muziekjes en geluidjes geactiveerd. Ook de drie toetsen bij de wassstraat bovenin zijn erg vermakelijk en leren je kindje eenvoudig de verkeersregels en de kleuren. Verder merk je dat het motoriek van je kindje met deze speelset gestimuleerd wordt door het draaien van de lift, het coördineren van de auto’s door de bochten en het omhoog en omlaag bewegen van de autoweegschaal. Even afremmen, stoppen, tanken, gasgeven en weer doorgaan. Bij de set zit Tim Takelwagen een vrolijke oranje takelwagen met maar liefst zes melodietjes en drie liedjes.

Beoordeling Toet Toet Garage speelset

Vtech heeft met deze garage een leuke speelset waar je kindje van 1 tot 5 jaar urenlang plezier aan beleefd en zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten gaan. Voor dreumesjes is de speelset soms nog wel lastig omdat ze nog niet alles kunnen en begrijpen. Naarmate je kindje iets ouder is en meer begrijpt is het leuker. Dat is met onze zoon nu het geval, want nu kan hij alles zelf bedienen en is hij ook niet zo gefrustreerd. Doordat de garage zoveel magische sensoren heeft, wordt je als ouder af en toe wel dol van alle melodietjes. Vlak voor het slapengaan is het ook niet handig om je kleine te activeren met alle melodietjes en kun je beter de geluiden uitzetten. Ook zonder geluid is de garage leuk om mee te spelen, bovendien bespaar je daarmee ook de batterijen. Die zijn overigens ook niet meegeleverd, wat ik voor zo’n dure speelset wel jammer vind. Ook vind ik het jammer dat deze set niet zo goed op elkaar aansluit als de andere sets in mijn bezit en soms wat rammelt. De prijs is behoorlijk fors, namelijk €49,99 (adviesprijs), en daarom zou je wel verwachten dat de set wat beter aansloot. Maar al met al vind ik dit een erg leuke speelset en een leuke uitbreiding op onze Toet Toet Auto’s collectie. Ons peutertje van 2 is er in ieder geval hartstikke blij mee en kan hier dan ook uren mee zoet zijn.

Wij van MoederMagazine.nl vinden de Toet Toet Garage speelset een erg leuke speelset dat niet alleen zorgt voor urenlang vermaakt, maar kinderen ook motorisch stimuleert en leerzaam is. De prijs-kwaliteit laat wel iets te wensen over doordat deze set niet helemaal stabiel is, wat je wel zou mogen verwachten voor deze prijs. Daarom beoordelen we deze speelset met 3,5 sterren.

SterrenSterrenSterrenhalve ster
Benieuwd naar welke speelsets en auto’s er nog meer zijn? Bekijk de Toet Toet Auto’s website!

Recensie: Toet Toet Garage
4.8Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)

Over de auteur

Nicole
Redacteur
Google+

Moeder van Jayce (2014) & Djaro (2018), eigenaar van MoederMagazine.nl, Online Marketeer, (gast)blogger Online Marketing, sportfanaat, doener, vindingrijk, spontaan, enthousiast en sportief. Verder ben ik voorstander van een zo natuurlijk mogelijke opvoeding en pure voeding. Naast dat ik in het weekend (samen met mijn vriend) en avond actief ben met onze zoontjes breng ik ook veel tijd door met vrienden en familie. Ook ga ik zo af en toe een avondje uit en sport ik 2-3x per week. Slapen doe ik veel te weinig, maar ik probeer wel het beste uit alle werelden te halen. Alles met de beste bedoelingen, eerlijk en vol positiviteit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.